maanantai 20. helmikuuta 2012

Brasilia
Rio de Janeiro

Monissa juhlissa ja pippaloissa olen ollut, mutta kyllä nämä Rion sambakarnevaalit vetää ujon suomipojankin jo hiljaiseksi! Porukkaa on niin paljon, ettei sekaan meinaa millään mahtua ja kaikki ovat täysillä mukana. Lantiot pyörii sambamusiikin tahdissa vauvasta vaariin, mutta parhaiten se onnistuu koulutetuilta sambatytöiltä. Ja hiki virtaa, Rion yli 30-asteinen helle takaa sen, että tapahtuma ei jätä ketään kylmäksi, ei edes matalassa mökissään Pohjolan perukoilla yksikseen asuvaa vanhaa suomalaista kansakoulunopettajaa, vaan hänkin yhtyy täysin rinnoin ilonpitoon. Ihastuttava parivuotias pikkutyttö soi suomalaiselle vanhalle äijälle kauneimman hymynsä (kuva).
Iltasnomat pääsi seuraamaan kulkuetta paraatipaikalta ja tässä kuva sunnuntaisesta kulkueesta, jossa oli ennätysmäärä osanottajia, yli kaksi miljoonaa!

Rion sambakarnevaali teki yleisöennätyksen

Sunnuntai 19.2.2012 klo 21.11
Poliisin mukaan Rion sambakarnevaalin perinteikkäin kulkue on yltänyt uuteen yleisöennätykseen.


Poliisin mukaan Rio de Janeiron kadut lauantaina vallannut Cordao da Bola Preta (suom. Musta täplä) -karnevaalikulkue houkutteli paikalle ennätykselliset 2,2 miljoonaa juhlijaa.
Cordao da Bola Preta on kuuluisa siitä, että se saa liikkeelle monenkirjavaa ja kaiken ikäistä juhlakansaa.
Tänä vuonna kulkueessa sallittiin BBC:n mukaan ensimmäistä kertaa sen 93-vuotisen historian aikana käytettävän elektronista äänentoistoa. Kulkue myös poikkesi perinteiseltä reitiltään.
Poliisi kertoo, että sankasta osallistujajoukosta huolimatta tapahtuma eteni rauhallisesti. 15 ihmistä pidätettiin kadulle virtsaamisesta, mutta muuten vakavilta välikohtauksilta vältyttiin.
Rion sambakarnevaalin aikaan tanssitaan läpi noin 400 katujuhlaa, mutta järjestäjien mukaan vuodesta 1918 saakka järjestetty Bola Preta -kulkue on niistä perinteisin.

Rion sambakarnevaalit käynnistyivät perjantaina ja kestävät tiistaihin saakka.


Suomipojat saivat tarpeekseen sambarytmeistä ja alkoivat heti maanantaina aamutuimaan pakata reppujaan ja sanoa hyvästit Veljeskodin henkilökunnalle. Majoittuminen alle kympin hintaan parhaaseen karnevaaliaikaan Rion keskustassa omassa huoneessa ei juuri syönyt matkamiesten varoja. Ne säästyvät seuraavaan kohteeseen, Fortalezzaan, joka on myös suomalaisten suosima kuulu lomanviettopaikka Riosta pari tuhatta kilometriä pohjoiseen. Liikumme edelleen kuitenkin eteläisellä pallonpuoliskolla, vaikka Fortalezzasta onkin Päiväntasaajalle vain muutama sata kilometriä. Kassavarojen säästämiseksi ja lennon myöhäisen ajankohdan vuoksi (perillä klo 22) päätimme viettää ensimmäisen yömme ilmastoidussa tilassa, lentoasemalla. Mukaan pakkasimme myös Mangaratibasta ostamamme riippukeinut, jotka aiomme laittaa varjoon parin palmun katveeseen meren rannalle. Varjoa tarvitaankin, sillä Fortalezzaan on luvattu 40 asteen päivälämpötiloja!

1 kommentti: