sunnuntai 5. helmikuuta 2012

RION TORILLA, 04.02.2012

Brasilia
Rio de Janeiro

Aamupäivä ja päivä kuluivat tänään taas rannalla uidessa ja aurinkoa ottaessa ja jutellessa alan miesten kanssa. Lämmintä oli saman verran kuin Suomessa pakkasta. Älypuhelimessani on paitsi Rion, myös muutaman suomalaisen kaupungin lämpötilat. Rion lämpötila oli tänään hiukan yli 30 astetta. Porukkaa Cobacabanalla oli valtava määrä, Jukka sanoi, ettei aikaisemmin ole nähnyt moista massaa samalla kerralla. Laskimme rannalla olijoiden määräksi noin sata tuhatta. Enimmäkseen porukka kökötti varjojensa alla siemaillen colajuomiaan. Nuoret potkivat ja pomputtelivat palloa vesirajassa ja paljon porukkaa oli myös rannan aalloissa ottamassa aaltoja vastaan ja sukeltamassa niiden läpi. Kävelin Jukan kanssa rannan päästä päähän läpi ja kun tuli hiki, sukelsimme läpi tyrskyjen ja uimme rivakasti sadan metrin päähän rannasta. Sielläpä ei sitten muita ihmisiä ollutkaan, kelluimme meressä ja ihmettelimme puoliääneen, kuinka ihmiset pohjolassa viihtyvätkään nyt paukkupakkasissa.

Sain rannasta tarpeekseni ja lähdin kävelemään Cobacabanalle rannan tuntumaan. Huomasin, että yhdessä kohdassa oli tori ja menin sinne oitis shoppailemaan. Kaikenlaista krääsää ja syötävää oli tarjolla, matkamuistoja ja aatteita, joku tatuoi matkamuistoa asiakkaansa selkänahkaan, ilmeisesti poikaystävänsä nimeä. Kolmen vuoden päästä suhteen kariuduttua on sitten hirveä katumus vääristä töherryksistä selkänahassa. Kaverini Matti katui tatskojaan, mutta vetäisi sitten päälle ison kuvan kärsivästä Kristuksesta ristillä. Miksi? Likat jättää, mutta Kristus ei jätä koskaan, kuului vastaus!

Olen lähtenyt reissuun pienellä budjetilla ja varustuksella. Repussa kulkee mukana vain välttämättömin, pieni sylimikro, partakone, laturit ja varavaatteet. T-paitoja olin ottanut vain yhden mukaani. Paidanpesu onnistuu mainiosti rannan suihkussa. Päätin kuitenkin lisätä reppuni painoa ostamalla uuden t-paidan, joka on Brasilian väreissä. Sain sen alle viiden euron ja vetäisin heti päälleni.

Pitkä tinkiminen vaalean viikingin kanssa uuvutti pian riolaisen torikauppiaan ja hän asettautui pitkälleen tuolissa ja päätti ottaa pikku tirsat ennen seuraavaa  asiakasta Minä puolestani jatkoin vihellellen matkaani, olo tuntui huomattavasti viileämmältä kuin aikaisemmin Thaimaasta hankkimani musta t-shirtti päällä. Eläköön Brasilia ja Rio de Janeiron tori !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti