keskiviikko 22. helmikuuta 2012

HOSTEL, 22.02.2012

Brasilia
Fortalezza

Aika vanhaksi jouduin elämään, ennen kuin pääsin asukkaaksi hosteliin. Nuorena matkustelin jonkin verran Euroopassa moottoripyöräällä, mutta majoituin usein omassa teltassa tai Bed and breakfast-tyyppisissä yksityismajoituksissa. Myöhemmin olen ollut yötä hotelleissa, mökeissä, apartementoksissa ja jopa heinäladossa, mutta vasta täällä Brasiliassa olen asustellut ystäväni kanssa hostellissa ja sellaista etsimme päääme päälle tulevissa kohteissa.

Mikä sitten hostellissa viehättää? Hostellit ovat suhteellisen halpa asumismuoto ja majoitushuoneen lisäksi hintaan kuuluu yleensä aamiainen. Ne ovat nuorten suosiossa, mutta empimättä nuoret ottavat kaverikseen vanhoja ukkojakin. Samassa huoneessa meitä nukkui Ilha Grandella 9 henkeä ja sängyt olivat kolmekerroksisia. Vessaan ja suihkuun saattaa joutua odottamaan.Joka tapauksessa hostellit ovat järkevää vaihtoehto myös kaltaiselleni vanhemmalle miehelle, jos on valmis luopumaan hiukan omasta yksityisyydestään. Joskus nuoret ovat äänekkäitä, tulevat nukkumaan kello kolme aamuyöllä, mutta kuorsaamisellani kostan heille heidän pienet rikkeensä... Jos se nyt ketään haittaa!

Hostelli on edullinen majoitusliike. Hostelleja ovat niin retkeilymajat, retkeilyhotellit kuin kesähotellitkin. Hostellit ovat avoinna kaikille ja niitä ylläpitävät yleensä erilaiset yhteisöt ja yritykset. Hostellin hinta koostuu pelkästään vuodepaikasta ja erilaisia lisäpalveluita voi ostaa tarvittaessa erikseen. Näitä ovat muun muassa aamiainen, lounas ja sauna. Osa hostelleista tarjoaa lisäksi harrastusmahdollisuuksia ja ohjelmapalveluja.
Majoittuja voi tuoda myös halutessaan mukanaan omat lakanansa ja näin säästää kuluissa. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että monissa hostelleissa makuupussien käyttö on kielletty. Vuodepaikan hintaan vaikuttavat esimerkiksi hostellin sijainti, taso ja huonekoko. Huoneiden koot vaihtelevat yhden hengen huoneista suuriin 6-8 hengen nukkumatiloihin eli dormitorioihin. Useimmissa hostelleissa on yhteiset suihku- ja saniteettitilat sekä itsepalvelukeittiö. Hostellit ovat usein kiinni päivällä siivouksen aikana.
Osa hostelleista on auki vain kesäisin. Talvisin kesähostellit voivat toimia oppilasasuntoloina tai olla muussa käytössä. Osa ulkomailla toimivista hostelleista ei välttämättä majoita paikallisia asukkaita, jotta varsinaisille matkailijoille riittäisi majoitustilaa. Näin Wikipedia.
Lena Itävallasta kertoi viihtyvänsä hyvin hostellien ilmapiirissä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti