perjantai 17. helmikuuta 2012

UKKOJUMPPAA, 17.02.2012

Brasilia
Ilha Grande
Jukka siivoaa jumppapaikkaa realin tuntipalkalla

Liikunta, urheilu ja terveet elämäntavat ovat olleet koko elämäni ajan minulle tärkeitä asioita. Lapsena ja nuorena harrastin poikien kanssa kaikkea mahdollista liikuntaa: yleisurheilua, hiihtoa, jalka-, pesä-, jää- ja lentopalloa jääkiekkoakaan unohtamatta. Pidimme omia pikku kisoja kesäaikaan lähes päivittäin, joka ilta pelasimme, leikimme ja touhusimme. Samaa on jatkunut läpi elämän, lajeiksi ovat vakiintuneet tennis, lentopallo, sulkapallo, lenkkeily, uinti ja pyöräily. Pöytätenniksessä ja tenniksessä voitin kunnanmestaruuksia ja sulkapallossakin taisi olla lähellä. Viimeisin kunnanmestaruus taisi tulla lentopallossa Mäntyharjulla joukkueella Löysät pojat pari kolme vuotta sitten. Välillä ote on hieman hervonnut ja hyvä ruoka ja herkut ovat maistuneet hyvin ja keskivartalon ympärille on kertynyt  rasvaa.

Matkalla pystyy myös pitämään kunnostaan huolta monella tavoin. Tavattuani Jukan, joka on palomiehenä tottunut pitämään kunnostaan huolta, aloitimme säännöllisen aamujumpan, johon kuuluu kävelyä, juoksua, voimistelua, leuanvetoa, vatsalihasliikkeitä, telinevoimistelua ja venyttelyä.
 Leuanvedossa tyttäreni Hanna oli haka aikoinaan. Hän voitti eskari-ikäisenä kaikki Karttulan ala-asteen pojat vetämällä järjestämässäni välituntikilpailussa 20 kertaa leukaa ja sama tahti jatkui kouluikäisenä. Poikani Jeremias vetää leukaa 25 kilon paino jalkojen välissä! Myöhemmin  otin  mukaan koulukisaan käsilläkävelyn, siinä minä olin ykkönen ja Hanna kakkonen. Myöhemmin pojastani Johanneksesta varttui varsinainen käsilläkävelijä!
Punttia voi nostaa näinkin, kun papalla ei enää riitä voimat koko tangon nostoon!

 Lisäksi uimme ja sukellamme joka päivä meressä. Jukka on alan miehenä näyttänyt minulle muutamia itsepuolustusliikkeitä, joita hän ruskean vyön jiujuitsun haltijana osaa minulle neuvoa. Oheisissa kuvissa näkyy, kuinka hienoissa maisemissa saamme harjoitella ja pitää itseämme kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti