keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Tammikuun 11.

Kuopio
Satamakatu 24

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla
Mistähnn lienee kotoisi otsikon sanonta. Sopinee kuitenkin otsikoksi tämänpäiväiseen blogiini. koska sain toimitettua kaksi, jopa kolmekin asiaa tyttärenpoikani Yusufin kanssa. Kun kotona oli käyty kunnon veljespaini siitä, kumman vuoro on pelata tappajapeliä tietokoneella ja tappelu päättyi, kuten arvata saattoi, nuoremman tappioksi, oli mietittävä asiaan puuttumista voimaperäisesti. Pitkällisen houkuttelun jälkeen sain tappion kokeneen veljeksen mukaani kaupunginkirjastoon viemään lainakirjat pois ja hoidettua ennakkoäänestyksen.
Yusuf ei päässyt äänestyskoppiin vaalisalaisuuden säilyttämisen takia

Presidentinvaalikampanja on kireimmillään, ennakkoäänestys alkoi tänään. Oikeastaan koko vaali tarpeeton: Sauli Niinistö on jostain syystä niin suuri kansansuosikki, ettei muilla ole nokankoputtamista. No, enemmän kuitenkin kuin Kekkosen aikaan, jolloin pressavaalit saivat välillä humoristisiakin piirteitä. No, demokratian henkeen kuuluu, että kansa saa äänestää vapaasti omaa ehdokastaan ja kävin siis juuri täyttämässä kansalaisvelvollisuuteni. Koska olen ennenkin ennustellut blogissani vaaleja, päätän tehdä niin myös nyt.

Eduskuntavaaleissa suuren vaalivoiton saanut Soini  ei tule menestymään kovin hyvin. Parjattu ja nyt myös kiitetty Paavo Väyrynen on yllättävän monen kansalaisen suosikki, mutta pelkään, että kuplanrakentaja julkihomo Pekka Haavisto, ylioppilas, nousee kuitenkin toiselle kierrokselle ja ohittaa tohtori Väyrysen. Hänen kannallaan tuntuu olevan paitsi sateenkaariväestö myös monet muut nuoret äänestäjät ja tietysti kaikki vihreät. Valitettavasti suuri valtiomies ja uimamaisteri Paavo Lipponen on kisan edetessä menettänyt kannatustaan, mitä ei suinkaan lisännyt konsulttina toimiminen Venäjän maaputkiasioissa ja siitä mittavan kulukorvauksen saaminen... Paavo jäänee jälkijoukkoon yhdessä tatsa-Arhin ja maailmanmestari-Sarin kanssa, joka mielestäni on esiintynyt varsin mallikkaasti vaalitenteissä ja kristitylle oikealla asenteella esittänyt näkemyksiään hyvässä hengessä! Summa summarum, puolivillistä leskimiehestä tulkoon uusi Suomen presidentti ja taannoisen  naimakaupan jälkeen ei rouvaakaan presidentin eikä kansan tarvitse hävetä, mitä nyt ikään tulee. Ja onhan tuleva presidenttikin sentään lakimies eikä pelkkä ylioppilas kuten suurin osa muista ehdokkaista!
Varmasti saamme Saulista hyvän presidentin. Edellisen kerran samasta puolueesta tuli presidentti, Paasikivi nimeltään, vuonna 1950 eli aikaa on jo yli 60 vuotta. Sitä paiti Niinistö luovuttanee puoluekorttinsa astuessaan presidentin virkaan, kuten tapana on.

Mitä muihin asioihin samalla reissulla tulee, sain palautettua kirjat, otettua kopiot portugalisanoista ja katsottua Lapinlahden taidelukion oppilaiden taidenäyttelyn kaupunginkirjaston alakerrassa, mistä kuvakollaasi!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti