sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Tammikuun 9.

Kuopio
Satamakatu 24

Ensitapaaminen
Tapaamme uusia ihmisiä lähes joka päivä. Vain harvan ihmisen nimi ja kasvonpiirteet jäävät mieleen pitemmäksi aikaa. Poliitikot, kauppiaat, lääkärit, myyjät ja monien muidenkin ammattien harjoittajat tapaavat kymmeniä uusia ihmisiä päivittäin ja unohtanevat kontaktit saman tien. Itse tapasin eilen uuden ihmisen, jota en koskaan tule unohtamaan, ellei sitten dementia ala vaivaamaan myöhemmässä iässäni. Tämä merkittävä henkilö ehti saavuttaa kunnioitettavan 100 päivän iän ennen kuin minulla oli mahdollisuus tavata suvun uusin jäsen, 7. lapsenlapseni Vanilja.

Kävelin tietä pitkin Kuopiossa, kun vastaani tulivat tutut hahmot sukset kainalossa. Vaniljan äiti ja isosisko Minttuhan siinä saapuivat hiihtolenkiltä. Vasta muutaman hetken päästä huomasin pikku-Vaniljan äitinsä rinkkarepussa niin tyytyväisenä. Urheiluhullu tyttäreni kävi juoksemassa puolimaratonia juuri ennen lapsen syntymää, mitä kovasti ihmettelin. Itse olen ymmärtänyt, että odottava äiti on kuin sairas nainen, joka viimeisen kuukauden odotusaikanaan viettää sängyssä maaten odottaen palvelua sänkyyn tai ainakin vähintään liikkuu hitaasti taapertaen kuin ankka varoen joka hetki synnytyssupistuksia ja ennenaikaista synnytystä. Mitään kauppakasseja tai kiloa painavampaa ei saa nostaa eikä saunaan saa mennä. Tietoni lienevät viime vuosituhannelta!

Sain pian uuden perheenjäsenen syliini ja riisuin ulkovaatteet päältä ja mitä sieltä paljastuikaan? Hymyilevä pieni peikkolapsi pitkine hiuksineen, aivan kuten äitinsä 28 vuotta sitten! Sain pitää lasta sylissäni ja ihmetellä uutta elämää.

Pian Vaniljalle tuli nälkä, mutta onneksi ruoka oli valmista ja lapsi pääsi aterialle. Alimmassa kuvassa uusi perheenjäsen on kylvyssä, huomaa kylpyastia tavallinen sanko!
Lastenlapseni ikäjärjestyksessä:
Kamer 11v
Yusuf 10v
Aada 9v
Minttu 5v
Aava 4v
Siiri 8 kk
Vanilja 100 päivää
(Lapseni Hanna 35, Maria 34, Mirja 32, Susanna 28, Johannes 27, Esme 24, Jeremias 21, Melissa 18v)
Muutakin tilastotietoa: Lapseni ovat saaneet rintamaitoa elämänsä aikana keskimäärin 1.5 vuotta  keskimäärin litran päivässä. Yhteensä lapseni ovat juoneet mainittua ravitsevaa ruokaa 8000 litraa. Jos tämä määrä laitetaan 20 litran tonkkiin, saadaan yhteensä 400 tonkkaa. Jos kyseinen määrä olisi jouduttu ostamaan 20 euron litrahintaan, olisi lasku ollut 160 000 euroa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti