keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tammikuun 4.

Kuopio
Satamakatu 24

Uusi uljas Kuopio
Kävelin tänään taas Kuopion keskustassa. Puolet torista on revitty auki ja sinne rakennetaan moneen tasoon parkkitilaa. Työ vie miljoonia euroja kuopiolaisten verorahoja. Ei ole enää juurikaan rahaa vanhustenhoitoon ja lapsiperheiden tukemiseen, liikuntaharrastusten edistämiseen ja vammaispalveluun, koulutukseen ja kuntoutukseen kun rahaa pitää syytää maan alle epäjumala-auton säilytykseen keskustassakäymisen ajaksi.
Tänne monttuun menevät veronmaksajien miljoonat!

Jos minä olisin kaupunginjohtaja ja saisin päättää asiasta, kieltäisin yksityisautoilun ydinkeskustassa ja laittaisin ilmaiset parkkitilat kaupungin etelä- ja pohjoispäähän ja sieltä ilmaisen bussikuljetus torille. Autot laittaisin sähkö- ja kaasukäyttöisiksi ja ilmaiset kaasu- ja latauspisteet molempiin parkkipaikkoihin. Itse kuopiolaisille kaupunki lahjoittaisi polkupyörät, vanhuksille ja vaivaisille sähköavusteiset ja lisäksi kaikille 100 km todistettavasti kävelleille ilmatyynylenkkitossut. Perustaisin kaupunkiin lisää puistoja ja retkeilypaikkoja, joissa perheet viihtyisivät yhdessä lasten ja vanhuksien kanssa. Puistoissa jaettaisiin ilmaisia eväsretkipaketteja ja kuntojuomaa ja kaupunki järjestäisi puistoihin ilmaiset peli- ja leikkivälineet kaikkien huviksi ja hyödyksi.
Puistomainen mäki Kuopion läheisyydessä

Mitä tästä seuraisi? Ilmanlaatu paranisi 1800-luvun tasolle ja astmat ja muut hengityselinsairaudet katoaisivat tyystin, samoin sydänoireet vähenisivät parantuneen ilmanlaadun ja kunnonkohoamisen seurauksena. Myös pulleahkot kuopiolaiset pääsisivät ylimääräisistä kiloistaan ja liikunta- ja tukielinsairaudet vähenisivät huomattavasti. Kuopiolaisten keski-ikä kohoaisi ainakin10 vuotta ja ihmiset Kuopiossa tulisivat huomattavan onnellisiksi. Ihmiset huomaisivat toisensa, tervehtisivät toisiaan ja hymyilisivät toisilleen ja kutsuisivat toisiaan kylään ja ottaisivat toisensa huomioon. Kuopio olisi jälleen oikeetten immeisten kaapunk, missä hyväntuulinen puheensorina ja keskustelu, laulu ja ilakointi täyttäisi torin ja puistot. Säästyneet varat käyttäisin kunnallisveron alentamiseen puolella ja vanhuspalveluun, lapsiperheille ja yleiseen diakoniaan ja hyvinvointiin.
Onnellinen kuopiolainen nuori tähyää tulevaisuuteen...

Naapurikaupungeissa Mikkelissä ja Jyväskylässä, Varkaudessa ja Pieksämäellä huomattaisiin pian naapurikaupungin oikeitten immeisten elämässä tapahtunut muutos ja niihin valittaisiin samat periaatteet sisäistäneet, todennäköisesti Kuopiosta sinne muuttaneet,  kaupunginjohtajat. Pian koko Suomen valtaisi sama sisäinen palo uudesta luonnonmukaisesta elämänmuodosta, missä ihmiset ovat tyytyväisiä ja rakastavat toisiaan. Sama hengenpalo valtaisi seuraavana Skandinavian ja koko Euroopan. En edes uskalla ajatella, kuinka nopeasti sanoma etenisi Euroopasta Amerikan kautta koko maailmaan ja saavuttaisi viimeisenä koko Venäjänmaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti