lauantai 14. tammikuuta 2012

Tammikuun 14.

Mikkeli
Hallituskatu


KIRKKOKAHVIT
Mikkelin torilla tarjottiin lauantaina kirkkokahvit. Tavallisesti olen päässyt kirkkokahville sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen. Kahveilla on nähty silloin tavallisesti hurskasta ja pyhää kirkkokansaa, joka on päässyt nauttimaan hyvistä pullakahveista ja virkistynyt samalla toistensa hartaasta seurasta.
Kahveja sai nauttia halutessaan tuulelta ja pakkaselta suojassa
Lauantaiset kirkkokahvit olivat toista maata. Kahveille kutsuttiin torilla sattumoisin ohikulkevaa tavallista, useimmiten seurakunnasta vieraantunutta väkeä. Ajatus on mielestäni mainio. Tosin teltan ympärillä parveili myös uskollista seurakuntaväkeä aina uutta kirkkoherraa myöten. Kahveilla keskusteltiin paitsi ilmoista, presidentinvaaleista ja torille tehdystä luistinradasta myös uudesta uljaasta kauppakeskuksesta. Lisäksi ihmisiä kutsuttiin Kansan Raamattuseuran järjestämään kokoussarjaan, joka on viikonvaihteessa.

Kahveja keiteltiin avotulella kahdella isolla nokipannulla

Kirkkokahveilla kävivät aktiiviseurakuntalaiset Eero, Eeva sekä kanttori-Lea. Seurakunnan paimen Juha Palm keskusteli ikinuoren ex- nuoriso-ohjaajan Martin kanssa (alakuva)

Ilma oli tammikuulle tyypillinen: pakkasta vajaat kymmenen astetta, tuulta ja pientä lumipyryä. Eipä ihme, että kirkkokahvit lämmittivät sekä mieltä että kehoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti